Веднага, след като чух разказа ѝ, започнах да мисля за манджата. Не ми се беше случвало отдавна.
Купих средноголяма прясна зелка.
Няколко чушки и два моркова.
Месото сложих да се позачерви с малко мас в една тенджера без капак, докато нарязах зелката и я сложих във фурната да се пече на бавен огън.
През това време... на съседния котлон, в тиган с малко мазнина, сложих малко лук, настърган морков, нарязаните на ивици чушки. Позапържих, след което изсипах буркан с домати и оставих да покъкри.
Този миш маш, но леко престоял и без стандартните яйца и сирене, отива право в тавата със зелето, където вече го чакат късовете свинско месо.
Ето така, казано съвсем накратко (защото всъщност нейната история е за една нарочно забравена чиния с миш-маш ;)), без да иска, Л. открила тайната съставка на зелето, чиито аромат се носи вече по стълбите, че сигурно и в квартала.
Нямам търпение да го опитам.
Специални благодарности на Кралицата ;) Л. за специалната съставка.
Няма коментари:
Публикуване на коментар