how2make4eat

how2make4eat

неделя, 3 ноември 2013 г.

Туршия от зелени домати

Докато е слънчево времето навън, побързах да направя малко туршия от зелени домати, на която ме научи една съседка.

Тук-там по плод-зеленчуците има по някоя щайга къде със зелени, къде с оранжеви и жълти домати. Какво пък, ще направим шарена туршия - също като есента.




Нарязвате доматите на кубчета, на резенчета, на ивици - както можете. Поръсвате с равни количества сол и захар, оцет и олио, чесън и копър, и оставяте да престоят в тавата около 2 часа.

Харесвам тази рецепта, защото докато се киснат доматите, времето неусетно минава в сладки приказки.



Ето и самата рецепта, вече с кое колко... за да не излезе, че всичко е "на око", при все че и така да го наръсите, пак ще се получи.











Всичко се обърква и се слага в буркани. Предпочитам малки буркани, за да ми е удобно за поднасяне - тъкмо като за салатата на една вечеря. А ако чакате гости, може да добавите сирене или колбас.









Хем вкусно, хем лесно! Докато изпиете кафето със съседката и туршията станала.

Няма коментари:

Публикуване на коментар