how2make4eat

how2make4eat

събота, 9 ноември 2013 г.

Мекици

С приближаването на зимата, на човек му се иска да остане цял ден под завивките, но не и когато във въздуха се носи аромат на пържени закуски. За да проверим каква е закуската трябва да се замъкнем мързеливо до кухнята, където заварваме посипаната с брашно маса...





Половин кубче мая, разтворено в хладка вода (около 400мл.) с две-три щипки сол, една лъжичка захар и една лъжица олио се разбъркват, докато всичко се разтвори добре. Добавя се брашно до меко тесто.
















Добавя се брашно и се бърка в една посока, до получаването на меко тесто без бучки :Р Оставя се да втаса.













 После се обърква леко, колкото да се отдели от съда, изсипва се на посипаната с брашно маса и се разточва. Разточеното тесто се нарязва на каквито форми ви е удобно. Така получените мекици се пържат в предварително загрято олио.

Ако не искате да си цапате кухнята, можете да оформите мекиците и по класическия начин - като си изцапате ръцете или с дърпане :D

Няма коментари:

Публикуване на коментар