how2make4eat

how2make4eat

неделя, 19 февруари 2012 г.

Гъбена каша

Чудите се какво да сготвите? Няколко бързи бабини рецепти ще Ви спестят чуденето. Спирам се на гъбената каша, която е идеална гарнитура за печени меса, но и идеалния заместител на вечерята.
Продукти:
2 тарелки с печурки /количеството няма значение, разбира се по-вкусно е с повече гъби, затова тарелките в нашия случай са две/, 1 малка глава лук /ако нямате, може и без нея/, 3-4 скилидки чесън, сол, черен пипер, бучка краве масло, 1-2 моркова,
Чаша/ чаша и 1/2 брашно, магданоз/мащерка; Може да добавите 1-2 домата, както и настъргано сирене или кашкавал.

В маслото задушаваме лука, чесъна и морковите /настъргани или нарязани на ситни кубчета/. Добавяме чаша или две вода /в зависимост от количеството на гъбите/. Сол на вкус. Добавяме гъбите и оставяме на слаб огън да изври част от водата. През това време в загрят тиган бъркаме брашното до златисто. Добавяме малко вода и бъркаме, за да не стане на буци. Получената каша /хомогенна смес/ добавяме към врящите гъби. Продължаваме да бъркаме. Изключваме котлона и оставяме кашата да изстива.



В последния момент можете да добавите няколко резена домат, малко настъргано сирене или кашкавал, че дори и варено яйце. Преди да сервирате поръсвате с черен пипер.

Има защо да отделим нужното внимание на кашата - тя е в основата на много кулинарни хрумвания и гениално изобретение. Всяка майка преживяла началото на 90-те ще си спомни, че кашата е идеален заместител на бебешките пюрета.


Няма коментари:

Публикуване на коментар