Продукти:
2 тарелки с печурки /количеството няма значение, разбира се по-вкусно е с повече гъби, затова тарелките в нашия случай са две/, 1 малка глава лук /ако нямате, може и без нея/, 3-4 скилидки чесън, сол, черен пипер, бучка краве масло, 1-2 моркова,
В маслото задушаваме лука, чесъна и морковите /настъргани или нарязани на ситни кубчета/. Добавяме чаша или две вода /в зависимост от количеството на гъбите/. Сол на вкус. Добавяме гъбите и оставяме на слаб огън да изври част от водата. През това време в загрят тиган бъркаме брашното до златисто. Добавяме малко вода и бъркаме, за да не стане на буци. Получената каша /хомогенна смес/ добавяме към врящите гъби. Продължаваме да бъркаме. Изключваме котлона и оставяме кашата да изстива.
В последния момент можете да добавите няколко резена домат, малко настъргано сирене или кашкавал, че дори и варено яйце. Преди да сервирате поръсвате с черен пипер.
Има защо да отделим нужното внимание на кашата - тя е в основата на много кулинарни хрумвания и гениално изобретение. Всяка майка преживяла началото на 90-те ще си спомни, че кашата е идеален заместител на бебешките пюрета.
Няма коментари:
Публикуване на коментар