С няколко маслини, два моркова, няколко кисели краставички, 1кг. кайма, гъби, глава лук, 1л. горчица, масло, яйца, галета, червено вино, черен пипер, бахар, кимион и сол.
Каймата се обърка с едно сурово яйце, ситно нарязан лук, галета и малко сол. Разстила се на правоъгълен пласт с дебелина около 2см. Поръсва се с черен пипер, бахар и кимион.
По ръба на дългата страна разстиламе плънката от гъби, маслини, моркови, кисели краставички, горчица и нарязани твърдо сварените яйца. Увиваме руло, което се обвива във алуминиево фолио /едно време в марля и се е варяло във вода/ и се пече във фурна. Докато го печете, може да го залеете с малко червено вино.
По-удобно за сервиране е рулото във формата на отделни топки, в средата на които има цяло сварено яйце. Разликата с обикновеното руло е, че при топките отиват повече сварени яйца, но пък си заслужава, ако като мен обичате именно яйцето и краставичките в рулото.
Сос: Запържваме малко брашно в масло, разреждаме с прясно мляко. Охладена, тази смес объркваме с майонеза и маслини, а може отново и с кисела краставичка.
Няма коментари:
Публикуване на коментар