36 бишкоти, 450гр. маскарпоне (или крема сирене
със сметана), 5 жълтъка, 5 белтъка, 150 гр. захар, 12 чаши кафе, 1-2
чашки ликьор, 1 лъжица какао
Разбира се, аз го правя на око ;)
като разбивам жълтъците със захар /колкото ми се изсипе от захарницата,
като ръсна със замах/. Добавя се сиренето и пак се бърка.
В равна тава
се сипва кафето, където се топят бързо една по една бишкотите, така
че да се намокрят /аз обаче ги поливам с малка каничка, колкото да
поемат/ - един ред. Разбиват се белтъците с малко захар - на сняг.
Добавят се към крема, в който преди това ливваме ликьора. Пак топим ред
бишкоти в кафето и редим. Отново покриваме с крем.
Оставяме в хладилника да се втвърди, докато стегне. Преди поднасяне поръсваме с какао.
Няма коментари:
Публикуване на коментар