how2make4eat

how2make4eat

петък, 22 юни 2012 г.

Тирамису по нашенски

36 бишкоти, 450гр. маскарпоне (или крема сирене със сметана), 5 жълтъка, 5 белтъка, 150 гр. захар, 12 чаши кафе, 1-2 чашки ликьор, 1 лъжица какао

Разбира се, аз го правя на око ;) като разбивам жълтъците със захар /колкото ми се изсипе от захарницата, като ръсна със замах/. Добавя се сиренето и пак се бърка.




В равна тава се сипва кафето, където се топят бързо една по една бишкотите, така че да се намокрят /аз обаче ги поливам с малка каничка, колкото да поемат/ - един ред. Разбиват се белтъците с малко захар - на сняг. Добавят се към крема, в който преди това ливваме ликьора. Пак топим ред бишкоти в кафето и редим. Отново покриваме с крем.

Оставяме в хладилника да се втвърди, докато стегне. Преди поднасяне поръсваме с какао.

Няма коментари:

Публикуване на коментар