Най-после взех рецептата!
От минимум 125 гр. масло (може и повече), 3 яйца, сладко от смокини (повече смокини), каквито ядки ви се намират - орехи, бадеми, стафиди, корички портокал/ лимон, може и ром, ако ви се намира...
Обърква се всичко до меко тесто, добавя се брашно, колкото да можете да омесите тестото в дълги франзели, без да лепне.
Пече се на предварително загрята на 180-200 градуса фурна.
След като добре се зачервят, нарязвате на тънки кръгчета, още докато са горещи. Изключвате фурната. Връщате нарязаните кантучини обратно в горещата, вече изключена фурна - да се стегнат и да хрупкат като сухар.
Сервират се към кафе или леко вино.
Можете да ги съхранявате дълго в хартиен плик в хладно помещение - килер или хладилник.
Ако често каните гости на кафе, няма да останат!
Няма коментари:
Публикуване на коментар