Стандартната зелена салата или маруля, от край време се състои, като изключим зелената ѝ част, от репички, лук, а понякога и варени яйца (особено по Великден).
Понеже почти винаги изяждам голяма част от репичките преди да са попаднали в салата, а и за разнообразие, ще споделя още една идея, с която определено можете да впечатлите първите пролетни гости в дома ви.
Нарязаната или накъсана марула/салата, се поръсва със сол и се залива с олио. На сгорещен на котлона тиган, препичаме шепа сусам, колкото да покрие дъното. Бъркаме с лъжицата до златисто, след което изсипваме сусама в салатата.
Заливаме с оцет балсамико и разбъркваме.
Освен със сусам, салатата може да бъде поднесена с печено белено слънчогледово семе или със счукани орехови ядки.
А ако мислите, че няма да ви е достатъчна, хвърлете в тигана малко пушено месо или няколко филийки сланина и ги добавете към салатата.
Сипете си чаша бяло вино и поседнете на терасата, докато се свечерява.
Все едно съм знаела, че е добре да се консумира вечер - http://www.dnes.bg/health/2014/02/24/salata-ot-marulia-konsumiraite-vecher-podgotvia-za-syn.216845
ОтговорИзтриване